JO WhatsApp Contact Button

خرید نهال : قیمت نهال : نهالستان ایران نهال : بهترین نهالستان ایران

پودر زرشک

- پودر زرشک

در حال حاضر پودر زرشک به عنوان یکی از فرآورده های با قابلیت استفاده بالای میوه زرشک مطرح می باشد. با عصاره گیری و خشک کردن توسط خشک کن پاششی پودر عصاره زرشک به دست می آید. در ذیل با توجه به اهمیت موضوع، روش کار خشک کن های پاششی وضیح داده شده است(7،4،2).

1-4-2- مقدمه

خشک کردن پاششی(spray drying) عبارت است از تشکیل ذرات ماده غذایی و خشک کردن آنها، که این روش را از سایر روش های خشک کن کتمایز می سازد. ماده غذایی مایع به قطرات ریز تبدیل می شود، سپس به داخل اتاقک، هوای خشک داغ پاشیده شده و خشک می گردد. همانند روش های خشک کردن بسترسیال(fluid bed drying)؛ خشک کردن فوری(flash drying)، گرانوله کردن به طریقه پاششی(spray gronularin)، آگلومره کردن به طریقه پاششی(spray agglomeration)، راکسیون پاششی(spray reaction)، خنک کردن پاششی(spray cooling) و جذب پاششی(spray absorption) ذرات معلق ماده غذایی خشک می شوند.

خشک کردن پاششی نیز فرآیند به تعلیق درآوردن ذرات است. مهم ترین تفاوت های بین خشک کردن پاششی، خشک کردن بستر سیال و خشک کردن فوری در ویژگی های تغذیه( مایع در خشک کردن پاششی در مقابل جامد در روش های دیگر)، زمان اقامت(5 تا 100 ثانیه در خشک کردن پاششی در مقابل 1 تا 300 دقیقه در خشک کردن بستر سیال) و اندازه ذرات(10-500 am در خشک کردن پاششی در مقابل 10-300am در خشک کردن بستر سیال) می باشد(16).

2-4-2- خشک کن های پاششی

مخلوط نرم و پراکنده ای از غذای پیش تغلیظ شده را به صورت قطرات بسیار ریز در می آورند( به قطر 10 تا 200 میلی میکرون) و به داخل جریانی از هوای داغ به دمای 10 تا 300 درجه سانتی گراد در یک مخزن بزرگ خشک کن، می پاشند. سرعت جریان خوراک به نحوی تنظیم می شود که دمای محصول خشک شده مساوی با 90 تا 100 درجه سانتی گراد که منطبق بر دمای تر- مخزن است برسد. در این صورت دمای محصول خشک شده مساوی با 40 تا 50 درجه سانتی گراد می شود. موفقیت در عملیات خشک کردن مستلزم ذره پاشی کامل و یکنواخت غذاست و برای این منظور یکی از انواع ذره پاش های زیر را به کار می برند:

  • ذره پاش مرکز گریز. مایع وارد مرکز یک کاسه دواز می شود( با سرعت محیطی 90 تا 200 متر برثانیه).

قطرات به قطر 50 تا 60am از لبه کاسه به بیرون پرتاب می شوند و تشکیل یک مه یکنواخت می دهند.

(2) ذره پاش افشانه ای فشاری. مایع تحت فشار بالا(700 تا 2000kpa) از یک دریچه کوچک مشبک می گذرد و قطر قطرات حاصل بین 180 تا 250am می شود. شیارهای موجود در داخل افشانک سبب می شود که مه حاصل به شکل مخروط درآید و در نتیجه از تمام گنجایش مخزن خشک کن استفاده شود.

(3) ذره پاش افشانه ای دو سیالی. تلاطمی که در نتیجه هوای تحت فشار به وجود می آید، مایع را به قطرات ریز تجزیه می کند. فشار حین کار، پایین تر از فشار داخل افشانک است، اما گستره وسیع تری از قطرات به اندازه های مختلف حاصل می شود.

هر دو وع ذره پاش افشانه ای در معرض خطر انسداد به وسیله دانه های غذا هستند. به علاوه، دانه های زبر به تدریج بکه ها را گشادتر می کنند و قطر متوسط قطرات را افزایش می دهند. به علت سطح وسیع قطرات، خشک شدن به سرعت صورت می گیرد(1 تا 10 ثانیه). دمای محصول، مساوی دمای تر – مخزن هوا باقی میماند و کمترین آسیب حرارتی به غذا وارد می شود. جهت جریان هوا ممکن است همسو  یا ناهمسو به جهت حرکت غذا باشد گرد خشک شده در کف دستگاه جمع می شود و توسط یک نقاله پیچی یا سیتم بادی مجهز به جداساز گردبادی( سیلکون) به خارج از خشک کن منتقل می شود. چنین تعددی، ناشی از نیازهای مختلفی است که در خشک کردن پاششی مواد متنوع غذایی وجود دارد( مثل شیر، تخم مرغ، قهوه، کاکائو، چای، سیب زمینی، گوشت گرد شده مرغ، مخلوط بستنی، کره، خامه، ماست و گرد پنیر، خامه مصنوعی، عصاره میوه( مانند عصاره زرشک)، مواد مستخرج از گوشت و مخمر، مواد طعم زا و نشاسته گندم و ذرت).

گمجایش خشک کن های افشانه ای از مقیاس نیمه صنعتی که برای خشک کردن مقادیر اندک محصولات گرانبها به کار می رود تا انواع بزرگ صنعتی تغییر می کند. مزایای مهم این دستگاه ها، خشک کردن سریع، تولید پیوسته در حجم زیاد، هزینه کارگری اندک. سادگی کاربرد و تعمیرات است. محدودیت اصلی شامل بهای سنگین خشک کن و لزوم وجود رطوبت نسبتا زیاد در غذاست(تا امکان تلمبه کردن آن به دستگاه ذره پاش فراهم شود). این امر منجر به افزایش مصرف انرژی( جهت دفع رطوبت) و اتلاف قابل توجه سازنده های فرار غذا می شود. خشک کن های تسمه نقاله ای و خشک کن های با بستر سیال به تدریج جانشین خشک کن های افشانه ای می شوند زیرا دستگاه های مذکور دارای ابعاد کوچکتر و بازدهی انرژی بالاتر هسند.

چگالی توده ای گردها بستگی به اندازه قطعات خشک شده و تخلخل ان دارد. این عوامل تابع نوع غذاست و شرایط خشک شدن می باشند.( مثلا یکنواختی قطر قطرات، دما ، میزان مواد جامد موجود و درجه هوادهی خوراک مایع). گردهای فوری را به حالت کلوخه ای یا غیر کلوخه ای تهیه می کنند. کلوخه شدن را در یک دستگاه کلوخه کننده از مرطوب کردن قطعات خشک شده غذا در جریانی از هوای مستقیم و در ضمن عمل خشک کردن افشانه ای، انجام داد. به این ترتیب که گرد مرطوب را به صورت کلوخه درآورده در یک خشک کن با بستر سیال خشک کرد. در روش های غیر کاوخه ای از یک ماده چسبنده( مثل لیسیتین) جهت چسباندن ذرات به یکدیگر استفاده می کنند. ولی امروزه روش های کلوخه ای به میزان وسیعی جانشین چسباندن ذرات به یکدیگر استفاده می کنند. ولی امروزه روش های کلوخه ای به میزان وسیعی جانشین طریقه غیر کلوخه ای شده اند. کلوخه شدن، نمونه ای از عملبات بزرگ تر کردن اندازه قطعات محسوب می شود(32).

اغلب خشک کن های پاششی با مدار باز و جریان هم جهت هستند. سیستم هایی با هوای باز به طور مداوم هوای اتمسفر را جذب می کنند. به عنوان مثال خشک کننده از هوای گرم استفده می نماید و سپس توسط سیلکونها و جداکننده ثانویه تمیز شده و مجددا در محیط رها می شود. در این سیستم، گرمای تلف شده ای وجود دارد که از واحد عملیاتی اگزاست می شود. نوع دوم، خشک کن های پاششی با مدار بسته می باشند. عامل خشک کننده (هوا،co2 و ...) گرم می شود و در فرآیند خشک کردن به کار می رود، سپس تمیز و خشک می گردد و مجددا مورد استفاده قرار می گیرد. کارآیی انرژی در این خشک کن بیشتر از سیستم های مدار باز است. سیستم های مدار بسته، صدای بیشتر ایجاد می کنند، زیرا خروجی آنها فقط محصول خشک شده است، در حالی که در سیستم های مدار باز هوای گرم و گاهی ذرات ریز رها می وند.

در خشک کردن پاششی، ماده غذایی ریز سده به اتاقک خشک کن پاشیده می ود تا رطوبت محصول به حد مطلوب برسد. ویژگی های محصول و هوای ورودی( چریان و درجه حرارت) فرآیند خشک کردن را کنترل می کنند، در نهایت ذرات خشک شده محصول از هوا بازیابی می شوند(16).

مزایای خشک کردن پاشی عبارتند از:

  • اگر شرایط خشک کردن ثابت نگه داشته شود، ویژگی های پودر در سرتاسر خشک کن ثابت می ماند.
  • فرآیند خشک کردن پاششی آسان، مداوم و سازگار با کنترل تمام خودکار است.
  • خشک کن های زیادی وجود دارند که برای مواد حساس به حرارت، مقاوم به حرارت و مواد خورنده و ساینده کاربرد دارند.
  • هزینه نصب بالا، کارآیی حرارتی، اتلاف گرما و لزوم وجود اگزاست هوا در شرایط اشباع یا نزدیک به اشباع از معایب مهم خشک کن های پاششی می باشند. این روش در مورد بسیاری فرآورده ها مانند شیر، تخم مرغ، قهوه، آنزیم ها، مواد طعم زا و به خصوص فرآورده های مایع مانند عصاره زرشک و محصولات حساس به گرما نیز مناسب است.(16).
  • 3-4-2- فن آوری تولید پودر زرشک

تهیه پودر زرشک با توجه به سهولت حمل و نقل ، نگهداری و استفاده از ان در فرآورده های مختلف غذایی رو به گسترش است. پودر زرشک می تواند به عنوان یک چاشنی یا ماده اولیه برای تهیه آب زرشک و مصارف دیگری مانند پودر ادویه، پودر آب میوه، نوشابه های میوه ای ترش، ،فرآورده های گوشتی، لواشک و آلوچه فرآوری شده و غیره به کار گرفته شود. برای تهیه پودر زرشک پس از جداسازی ناخالصی ها، شستشو و عصاره گیری، بریکس عصاره برای ورود به خشک کن پاششی تنظیم می گردد. پس از خشک شدن، اندازه ذرات پودر زرشک نیز تنظیم می شود. سپس پودر زرشک بسته بندی و در انبار نگهداری می گردد.(34،9،5،3).

نهالستان,خرید نهال,فروش نهال,قیمت نهال,ایران نهال,ایرانهال,نهالستان ایران نهال,نهالستان جهاد کشاورزی,نهالستان جهاد دانشگاهی,نهالستان پردیس کشاورزی,نهالستان دانشگاه تهران,نهالستان بزرگ کرج,نهالستان نمونه کرج,نهال گردو , نهال گردو چندلر , نهال گردو خوشه ای , نهال گردو اسرائیلی , نهال گردو فرنور , نهال گردو کانادایی , نهال گردو ژنوتیب , نهال گردو تویسرکان , نهال بلوط , نهال بلوط شیرین , نهال بلوط همیشه سبز , نهال بلوط قرمز , نهال شلیل , نهال شلیل شمس , نهال شلیل مغان , نهال شلیل انجیری , نهال شلیل سبز , نهال شلیل حسن پور , نهال شلیل سفید , نهال شلیل زودرس , نهال شلیل شبرنگ , نهال شلیل ایندیپندنس ,نهال شلیل زودرس حسن پور , نهال بلوبری سردسیری , نهال بلوبری گلدانی , نهال بلوبری گرمسیری , نهال بلوبری پاکوتاه , نهال شاه توت اصلاح شده , نهال شاه توت کن , نهال شاه توت مشهد , نهال شاه توت , نهال بلوبری , نهال گلابی ,نهال گلابی شاه میوه , نهال گلابی اسپادانا , نهال گلابی پایه کوتاه , نهال گلابی اصلاح شده , نهال گلابی نطنز , نهال گلابی بیروتی , نهال بادام , نهال بادام خوشه ای , نهال بادام دیرگل , نهال بادام مامایی , نهال بادام تونو , نهال بادام آذر , نهال بادام دیمی , نهال بادام فرانیس , نهال بادام اصلاح شده , نهال سنجد , نهال سنجد حاج حسین ,نهال سنجد حاج حسینی , نهال سنجد خرمایی , نهال سنجد قزل , نهال سنجد تلخ , نهال سنجد خوشه ای , نهال سنجد دیم , نهال زرشک , نهال زرشک پفکی , نهال زرشک بیدانه , نهال زرشک قائنات , نهال زرشک زینتی , نهال زرشک قرمز , نهال زرشک آبگیری , نهال انگور , نهال انگور یاقوتی , نهال انگور شانی , نهال انگور زودرس , نهال انگور کشمشی , نهال انگور شرابی , نهال انگور شامپاین , نهال انگور بلک ویلیام , نهال انگور عسگری , نهال انگور قزل اوزوم , نهال سماق , نهال سماق قرمز , نهال سماق آمریکایی , نهال انجیر , نهال انجیر استهبان , نهال انجیر زرد , نهال انجیر اسرائیلی , نهال انجیر مقاوم به سرما , نهال انجیر سردسیری , نهال انجیر خشک , نهال انجیر گلابی , نهال انجیر پیوندی , نهال انجیر سه فصل , نهال زستون , نهال زیتون زرد , نهال زیتون کنسروالیا , نهال زیتون تلخ , نهال زیتون مانزالینا , نهال زیتون سیاه , نهال زیتون آربیکن , نهال زیتون میشن , نهال زیتون فیشمی , نهال زیتون سبز , نهال موز , نهال موز پاکوتاه , نهال موز سردسیری , نهال موز آبی , نهال موز کاوندیش , نهال موز قرمز , نهال موز ابلق , نهال آناناس , نهال زغال اخته , نهال زغال اخته الموت , نهال زغال اخته اصلاح شده , نهال زغال اخته پیوندی , نهال انار , نهال انار گرمسیری , نهال انار بی هسته , نهال انار شیرین یزد , نهال انار دانه سیاه یزد , نهال انار ژله ای , نهال انار بی دانه افغانستان , نهال بی دانه , نهال انار گلوباریک , نهال انار ملس , نهال انار ترش , نهال زردالو , نهال زردالو پایه رویشی , نهال زردالو دیرگل , نهال زردالو پرتقالی , نهال زردالو عسگرآباد , نهال زردالو رجبعلی , نهال زردالو قیسی , نهال زردالو گرمسیری , نهال زردالو قرمز , نهال زردالو شاهرودی , نهال آلبالو , نهال آلبالو مجاری , نهال آلبالو درشت , نهال آلبالو اسرائیلی , نهال آلبالو بوترمو , نهال آلبالو محلی , نهال آلبالو پیوندی , نهال آلبالو رسمی , نهال آلبالو سیگانی , نهال خرمالو , نهال خرمالو گوجه ای , نهال خرمالو موزی , نهال خرمالو گلدانی , نهال خرمالو سردسیر , نهال خرمالو انبه ای , نهال گوجه سبز , نهال گوجه سبز زودرس , نهال گوجه سبز سردرود , نهال گوجه سبز برغان , نهال گوجه سبز شهریار , نهال گوجه سبز ترکیه ای , نهال گوجه سبز قرمز , نهال گوجه سبز سردری , نهال ازگیل , نهال ازگیل پیوندی , نهال ازگیل ژاپنی پیوندی , نهال ازگیل محلی , نهال توت موزی , نهال توت موزی قرمز , نهال توت موزی سفید , نهال شاه توت موزی , نهال توت , نهال آمریکایی , نهال توت سفید , نهال توت سیاه , نهال توت مجنون , نهال توت قرمز , نهال توت هرات , نهال توت کاکوزا , نهال توت شمیرانی , نهال توت مشهد , نهال آلو , نهال آلو بخارا , نهال آلو شابلون , نهال آلوچه , نهال آلو کالیفرنیا , نهال آلو سیاه , نهال آلو قرمز , نهال آلوچه جنگلی , نهال آلو برقانی , نهال آلو بخارا سیاه , نهال آلوچه سبز , نهال سیب , نهال سیب آبی , نهال سیب عروس , نهال سیب گلاب , نهال سیب توسرخ , نهال سیب سیاه , نهال سیب گرمسیری , نهال سیب فرانسوی , نهال سیب سبز , نهال سیب قرمز , نهال سیب ترش , نهال پسته , نهال پسته اکبری , نهال پسته پیوندی , نهال پسته هیبریدی , نهال پسته آمریکایی , نهال پسته اسرائیلی , نهال فندق , نهال فندق پرمحصول , نهال فندق ماکادیمیا , نهال فندق انیس , نهال فندق ترکیه , نهال فندق استرالیایی , نهال فندق انیس ترکیه , نهال فندق پیوندی , نهال هلو , نهال هلو زعفرانی , نهال هلو زودرس , نهال هلو جوادی , نهال هلو کاردی , نهال هلو خونی , نهال هلو پاییزه , نهال هلو انجیری خونی , نهال هلو انجیری , نهال هلو انجیری زعفرانی , نهال هلو البرتا , نهال گیلاس , نهال گیلاس خوشه ای , نهال گیلاس اسرائیلی , نهال گیلاس تکدانه , نهال گیلاس پاکوتاه , نهال گیلاس تکدانه مشهد , نهال گیلاس زودرس , نهال گیلاس سورینام , نهال گیلاس آمریکایی , نهال گیلاس هارت , نهال گیلاس مقاوم به سرما , نهال به , نهال به قرمز , نهال به ژاپنی , نهال به اصفهان , نهال به ترش , نهال به پاکوتاه , نهال عناب , نهال عناب گلابی , نهال عناب پیوندی , نهال عناب بیرجند , نهال عناب چینی , نهال عناب ژاپنی , نهال عناب ترکیه , نهال عناب اوکراینی , نهال عناب خرمایی , نهال عناب گردویی , نهال پایه رویشی , نهال زودبازده , نهال شناسنامه دار , نهال اصلاح شده , نهال کشت بافت , نهال ژنوتیپ , نهال پیوندی , نهال دیرگل , نهال مقاوم به سرما , خرید نهال , فروش نهال , قیمت نهال , نهالستان , نهالفروشی , ارقام نهال , نهال میوه , نهال گلدانی , نهال ریشه لخت , نهال بن دار , نهال 1ساله , نهال 2ساله , نهال 3 ساله , نهال 4 ساله , نهال 5 ساله , خرید بذر , فروش بذر , قیمت بذر , لیست قیمت نهال , خرید میوه , فروش میوه , قیمت میوه,نهالستان جهاد کشاورزی تهران,نهالستان جهاد کشاورزی مشهد,نهالستان جهاد کشاورزی دماوند,نهالستان جهاد کشاورزی تبریز,نهالستان جهاد کشاورزی ارومیه,خرید نهال از جهاد کشاورزی,خرید نهال از جهاد کشاورزی مشهد,خرید نهال از جهاد کشاورزی تبریز,خرید نهال از جهاد کشاورزی گیلان,خرید نهال از جهاد کشاورزی قزوین,خرید نهال از جهاد کشاورزی شیراز,خرید نهال از جهاد کشاورزی شهریار